Pyhä häpy

Pyhä Häpy sai alkunsa intohimosta työskennellä naisten seksuaaliterveyden hyväksi. Olimme Meri Karhun kanssa tehneet talven itsehierontaharjoituksia muutaman muun naisen kanssa ja huomanneet merkittäviä muutoksia itsessämme ja toisissamme. Päällimmäisinä näkyi itsenäistyminen, voimaantuminen ja oman seksuaalisuutensa omistaminen. Nyt yhteiset opiskelut vulvan ja muun kehon äärellä ovat kestäneet 1,5 vuotta. 

Yhtenä osana tehtäviä harjoitteita ovat jakopiirit, jossa jaamme matkaamme suhteessa omaan häpyymme ja seksuaalisuuteemme. Yhdessä jaettu matka tuo turvaa, sitoutumista säännölliseen harjoitteluun ja luvan näkyä oman aaltoilevan prosessin kanssa.

Luomme yhdessä ryhmän kanssa turvallisen tilan harjoituksille, jotka voivat olla syviä, avaavia ja vapauttavia. Osana harjoituksia on itselle tehtävät hieronnat. Teemat ovat valikoitu ajatellen kollektiivisia haasteita kehojemme kanssa ja yhdessä niistä jakamalla mahdollistamme syvemmän tunnetyöskentelyn itsemme kanssa.

Tunnen itsessäni halun ja kyvyn tuoda muille kehollisille parantavia kokemuksia, jotka voivat mahdollistaa nautinnon ja ilon kokemuksia elämässä. Koen kehon pyhäksi ja erityisesti häpy on pyhä, sitä tulee kunnioittaa myös rakkaudellisella läsnäololla ja kosketuksella. Pyhyys ei ole sidottua mihinkään tiettyyn tapaan olla tai kokea seksuaalisuutta. Minulle pyhyys voi joskus näyttää hurjalta ja eläimelliseltäkin. Sinä päätät sun kehosta ja sen pyhyyden kokemuksesta.

Kurssi ei vaadi sinua olemaan alasti muiden edessä. Voi tehdä harjoitukset oman lakanan suojissa halutessasi. Ohjaan sinua kuuntelemaan joka hetki itseäsi. Harjoituksissa kuuntelet siinä hetkessä kuinka pitkälle olet valmis menemään eikä sinun tarvitse tehdä mitään mitä et halua tehdä. Pääosin harjoituksiin ei sisälly muiden koskettaminen eikä sinun tarvitse koskea tai antaa toisen koskea itseäsi, jos et halua.