top of page
Etsi
  • Writer's pictureJanita Seppälä

Vimmattu viha


Viha on tukahdutettua surua.

Viha on kaltoinkohtelun kokemus.

Viha on rakkaudesta vaille jäämistä.


Vihaa ei tarvitse pelätä.

Viha on polttoaine.

Vihan alta löytyy rakkaus.


Vihan triggeröityessä on oltava integriteettiä katsoa mihin se purkaantuu. Vihan voimasta on satutettu niin itseä, läheisiä kuin materiaakin. Jos vihaa sisällään ei opi hyväksymään ja kanavoimaan oikein, se voi roiskahdella epäterveesti omaan ympäristöön.


Viha voi saada raivosiivoamaan, kirjoittamaan sanomatta jääneitä sanoja tai tekemään asioita, joita on prokrastinoinut. Nämähän on ihan hyviäkin, mutta tuutko oikeesti kohdatuksi näiden kautta? Näin purkamalla voi päästellä höyryjä, mutta silti voi jäädä olo, että se jää kehoon, jos sitä ei itsessään kohtaa ja löydä vihan juurisyitä.


Anna vihalle lupa näkyä. Viha näyttää sulle mihin sua on sattunut. Vihaa voi oppia kanavoimaan. Vihasta voi päästää irti.


Kanavoin vihaani. Katsoin itseäni peilistä ja annoin tunteen tulla näkyville. Irvistelin ja rähisin peilikuvalleni. Itkua purkaantui raivon mukana. Vihan energia lävisti koko kehoni ja murisin huutoani ulos. Kuvittelin lohikäärmeen tulta syöksevän hengityksen polttavan kaiken kivun sisältäni ja ympäriltäni. Oloni keventyi ja voimaantui.


Olin padonnut niin paljon vihaa sisääni miellyttämisen tarpeessani ja pelossani näyttää sitä ulospäin. Havainnoin, että se oli alkanut muuttua masentuneen mielialaksi. Jäädyin ennemmin, esitin erityisen rauhallista tai käänsin sen passiivisaggressiiviseen torjumiseen kuin ilmaisin haavoittuvaisesta paikasta, että minuun sattuu. Pienistä osumista oli kasvanut isompi möykky, joka oli alkanut painaa minua alaspäin. Viha oli alkanut kääntyä itseä vastaan.


Olen tantrakursseilla oppinut pitämään tilaa vihalle, kun harjoituskaveri huutaa päin kasvojani tai mätkii tyynyä edessäni. Kun olen nähnyt vihan purkauksen toisessa ja sallinut sen vain olla, voin kohdata sen itsessänikin. Olen vuorostani saanut tilan purkaukselleni. Nähdyksi tulemisen kokemus ja purkauksen jälkeen saamani rakkaudellinen kosketus ovat parantaneet haavojani, jotka ovat syvimmillään tapahtuneet lapsuudessa. Näitä taitoja voi siis harjoitella myös yhdessä!


Vihan alla on rakkaus.


33 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

I've got you

bottom of page