top of page
Etsi
  • Writer's pictureJanita Seppälä

Pyhä Häpy - yhteys elämään

Miksi pyhä? Kiva sanaleikkihän se on, jos hoet sanaa pyhä, niin mitä muuta kuulet?


Häpyyn liittyy paljon häpeää, niin sanojen samankaltaisuudenkin vuoksi kuin miten patriarkaalisuus on vaikuttanut suhteeseemme seksuaalisen voiman lähteeseemme. Häpeä rajoittaa ja jopa estää meitä elämästä, kokemasta nautintoa ja etenemästä siihen suuntaan, mihin koemme vetoa kulkea. Kun itse aloin tekemään ns. puhdistustyötä mitä kehooni ja kohtuuni on varastoitunut ja jopa panssaroitunut ja miten niiden kokemusten kautta suhtaudun omaan kehooni, lisääntyi myös rakastava ja kunnioittava suhde vulvaani. Valtavaa häpeää kaikesta kokemastani ja itseni kaltoinkohtelusta alkoi vapautua ja tilalle tuli ymmärrystä laaja-alaisesti koko elämääni kohtaan.


Aloin ymmärtää sen kipeä ja karvaan kokemuksen menneestäni olevan enimmäkseen ihan itse aiheutettua. Omasta puutteestani käsin ohjauduin tilanteisiin, jossa olin helposti käytettävissä sellaisillekin ihmisille, joilla ei ollut halua kohdata minua rakastavasti ja kunnioittavasti. Miten voisikaan, jos en itse antanut samanlaista kohtaamista itselleni? Heti ensimmäisistä seksikokemuksista alkaen käytin seksuaalisuuttani ja pilluani kauppatavarana huomiosta, läheisyydestä ja rakkaudesta. Ajanmyötä aloin sulkeutua, kiristyä, kuivua ja sain sisäisiä kipuja. Miellyttämisen halu ajoi omien rajojeni ja tarpeideni ohi. Oireilin paljon erilaisin tulehduksin ja kuukautiskivut olivat järkyttäviä. Seksi ei enää toiminut sellaisella pakonomaisella suorituksella ja läsnäolemattomalla nopeudella.


Seksuaalisuuden tutkiminen oli ohjannut pitkään elämääni, mutta välillä myös aivan vääriin suuntiin ilman ymmärrystä, miten tehdä sitä turvallisesti. Ymmärsin myös miten sisäinen ohjelmointini on heijastusta yhteiskuntamme ohjelmoinnista naisten olevan miehiä varten täällä miellyttämässä kumppaniaan eikä oman seksuaalisen voiman näkyminen ole ollut sallittua. Onnekseni tantra tuli yhä enemmän elämääni ja sitä kautta löysin myös harjoitukset ja koulutukset, joissa syventyä yhä enemmän ymmärtääkseni miten juuri mun kehoni toimii ja miten kaikki minussa saa olla mitä haluan ja tunnen sen olevan. Vasta ihan viime vuosina olen saanut yhteyden kohtuuni, sisäiseen tietooni siitä kenet ja mitä haluan lähelleni energeettisesti tai kosketuksellisesti. Tämän aktiivisen viisauden äärellä olen juuri nyt varsin vahvasti ja se hämmästyttää ja ilahduttaa mua valtavasti. Koko olemukseni rentoutuu luottamukseen elämästä.


Anatomian ymmärrys valaisi mulle itselleni ihan mahdottoman paljon lisää mun kehosta. Vaikka olin jo kerännyt jotain ymmärrystä anatomiasta, kosketuksesta ja tarjonnut hoitoja de-armouring hoitajana, löysin naisten itsetutkiskeluryhmämme kautta lisää uutta hyvinvointia tukevaa tietoa. Lantiomaljan anatomia auttaa ymmärtämään mitä voin itse omassa kehossani omin käsin hoitaa ja mihin voin tarvita jonkun ammattilaisen tukea. En ollut sisäistänyt kuinka paljon kohdun mahdollinen virheasento vaikuttaa kuukautiskipuihin, en tiennyt että sellaista voi ollakaan. Nyt kun hoidan itseä tai toista, näen kolmiulotteisesti myös sen anatomisen mallin mielessäni. Aivojen ja kehon yhteys kosketukseen avaa väylän parantumiselle syvemmin ja tarkemmin, se on tosi kiehtovaa.


Kehoon jää jälkiä kaikesta kokemastamme ja jos ohitamme kehon viestit, alkaa se oireilla yhä enemmän. Kun olin vuosia käynyt lääkärissä saamassa vain uusia kipulääkkeitä, olin turtunut ja toivoton, että joutuisin joka kuukausi valmistautumaan siihen järkyttävään kipuun, jonka vuoksi kierin useita tunteja lattialla huutaen, melkein menetin välillä tajuntani ja oksentelin kivun vuoksi. Näin ei kuulu olla, mikään kipu kehossa ei ole normaalia ja sen voi hoitaa. Nyt kivut ovat lieventyneet sellaisiksi, että voin jopa tehdä töitä kuukautisten aikaan eikä tarvitse käyttää enää kipulääkkeitä. Riemuvoiton koin, kun löysin itseni yhtäkkiä nautinnon aalloilta itsehierontaharjoituksessa ensimmäisenä vuotopäivänäni! Sellaista sen kuuluu olla!


Sieltä on avautunut myös se pyhyyden kokemus. Mun keho ja erityisesti mun vulva, vagina ja kohtu ovat pyhiä. Heillä on ikään kuin oma tietoisuutensa, jonka kanssa voi kommunikoida. Kun lähestyn itse tai pyydän toista lähestymään minua hitaasti ja kunnioittavaksi, avaa se ihan eritason nautinnon kokemuksia. Vulva saa rauhassa avautua ja valmistautua ottamaan vastaan kosketuksen, kun annamme sille aikaa. Kuivuus loppui, kivut loppui ja virtaava nautinto tuli tilalle. Heti kun kiristyn uudelleen, tiedän ettei se mitä olen tekemässä, ole oikein minulle ja keholleni. Miten ihmeellistä, mehukasta ja kertakaikkiaan koko elämän nautintoa lisäävää yhteyttä on olla oman pillunsa kumppani!


Viva la vulva!


Harjoitteet ovat helppoja ja yksinkertaisia, mutta ne voivat nostattaa meissä tunnemuistoja hetkissä, joissa emme ole tulleet kohdatuiksi ja rakastetuiksi. Kehossamme on jälkiä ikävistä kokemuksista, kun siihen on koskettu tavalla, jota emme olisi halunneet ottaa vastaan. Emme ole osanneet silloin ilmaista rajojamme, koska emme ole tunnistaneet niitä alkuunkaan. Tämä työskentely opettaa tulemaan tutuksi oman kehon kanssa tavalla, jossa saamme ikkunan kaikkeen mitä emme normaalissa arjessamme tule huomanneeksi. Kun ohitamme kehomme viestejä, ohitamme osia itsestämme myös emotionaalisella tasolla. Usein odotamme että kaikkia tarpeitamme tulisi täyttää, kohdata ja korjata ulkopuoleltamme, mutta näiden odotusten kanssa joudumme valitettavasti usein myös pettymään. Kun opimme ottamaan itse vastuun omista tarpeistamme, osaamme myös kommunikoida niistä paremmin hetkissä, joissa joku toinen on halukas kohtaamaan niitä.


Pyhä häpy on kurssisarja, jota luon inspiraatiosta käsin ystäväni Meri Karhun kanssa. Ensimmäinen minun tarjoamani on elokuussa. Jos itsehierontamenetelmät oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin hyväksi kutsuu, laita viestiä.


Mehukkuutta elämään kutsuen,

Janita

66 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

I've got you

bottom of page