top of page
Etsi
  • Writer's pictureJanita Seppälä

Kosketuksen voima

Rakastava ja huoltapitävä kohtaaminen ja kosketus


Mä en ollut lapsena saanut sellaista kosketusta, jossa olisin kokenut olevani turvassa ja hyväksytty. Kasvoin aikuiseksi, joka pelkäsi koskettaa ja halata. Ainoa kosketuksen muoto oli seksi, joka sekin oli suoritusta ja esiintymistä eikä kovin usein edes selvinpäin.


Löysin onnekseni itseni tantrisista työpajoista ja kokeilemasta erilaisia kosketushoitoja sen jälkeen, kun aloin ymmärtää miten traumatisoitunut ja pelokas kehomieleni oli. Aloin kuntoutua niin psyykkisellä kuin fyysisellä tasolla kohti helposti lähestyttävämpää ihmistä.


Olen saanut kuulla, että mun kanssa on helppo olla ja mulle on helppo puhua vaikeistakin asioista. Edelleen nämä sanat osuu syvälle hoivaavasti siihen menneeseen minään, joka kuvitteli olevansa kaikkea muuta.


#metoo -liike laittoi myös mussa prosessin käyntiin, jossa jouduin käymään läpi aiempaa seksuaalikäyttäytymistäni. Häpeä omasta kokemattomuudesta ja osaamattomuudesta ihmisyydessä oli suunnaton. Opettelin yhä vain enemmän tulemaan tietoiseksi millä energialla ja kosketuksella muita lähestyn. Kunnioittava, rakastava ja arvostava kosketus, jota itse olin saanut alkoi välittyä myös minun kosketukseni kautta. Katseeni kautta välittyvä hyväksyntä ja lempeys antoi muillekin luvan sulaa omassa keskeneräisyydessään. Ja edelleen opettelen, aina on tilaa pehmentyä lisää.


Ei ole mitään tärkeämpää elämässä kuin kokea vastavuoroista kohtaamista ja kosketusta, jossa unohtaa kaikki pelko maailmassa. Se on paikka, jossa voi levätä ja antautua hetkelle kokeakseen olevansa turvassa ja pidelty. Siitä paikasta käsin on mahdollista antaa syvimpienkin haavojen ja vaille jäämisen kokemusten parantua.


Tässä maailmassa ei ole aina helppo rakastaa. Ne hetket kun siinä onnistuu, tuntuu elo keveämmältä ja toiveikkaalta.


  • Voisitko rakastaa edes hetken sitä kipeää osaa itsessäsi?

  • Voitko antaa kivun olla sellainen kuin se on eikä vaatia itseltäsi jotain mihin et ole paremman osaamisen valossa pystynyt?

  • Milloin sua on viimeksi kosketettu rakkaudella?


Harjoitellaan tätä eloa yhdessä ❤️

31 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

I've got you

bottom of page