top of page
Etsi
  • Writer's pictureJanita Seppälä

Hoidosta palautuminen

Kun varaat aikaa hoidolle, ota aikaa myös palautumiselle. Oli hoito sitten millainen tahansa hieronta, de-armouringhoito tai energiahoito, keho ja mieli tarvitsevat tilaa ja aikaa palautua. Palautumisen aikana tarjoutuu tilaisuus huomata mitä muutoksia tunnet kehossasi ja varsinkin mielessäsi. Näin hoidon vaikutukset myös jatkuvat mahdollisimman pitkään.


Palautuminen on askeleen hidastamista, keskittynyttä ja nautinnollista syömistä, hiljaisuuden vaalimista ja levon mahdollistamista keholle. Läsnäoloa ja pysähtymistä. Se voi olla luovien hetkien ottamista maalisudin tai kitaran kanssa. Kirjan lukeminen, kylvystä nauttiminen tai kevyt kävely luonnossa. Pääasia on kuunnella, mitä keho juuri sillä hetkellä tarvitsee, kun astut ulos hoitohuoneesta.


Kokemuksesta tiedän sanoa, että rentoutumiseen tai kivunhoitoon tarkoitettu hoito ei pääse vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla, jos ryntään hoidosta kiireellä bussilla kotiin katsomaan telkkaria. (tämä on tapahtunut useita kertoja😜) Stressi palaa kehoon, jos en anna hermostoni hengähtää ja levätä. Parasta on voida olla edes hetki yksin, jotta mielikin saa levätä kehon omassa energiassa. Tai toisen kainalon lämpöön sulaminen ja hoitokokemuksesta jakaminen voi myös auttaa integroimaan hoitokokemustasi.


Kävin voimakkaassa de-armouringhoidossa, joka on hoitomuotona yksi syvimpiä kokemiani. Palautumista ja kehomielen eheytymistä tapahtuu vielä kolmantena päivänä hoidon jälkeen, ehkä jopa viikon. Sain hoidosta resetkokemuksen, kuin olisin tyhjentynyt kaikesta kuormastani ja minulla olisi mahdollisuus valita jokainen hetki uudelleen. Mieli on tyhjä ja keho levollinen. Edellisen viikon ahdistus ja hermostuneisuus olivat poissa. Syventyessäni vuoden verran de-armouring hoitojen äärellä itseeni ja aloitettuani itse myös sen opiskelun, tunnen vaikutuksia erityisesti omaan työhöni ja rakkauselämääni. Olen ollut vapautuneempi, luottavaisempi ja elämänilo on palannut.


Kohti itselempeyttä ja terveempää kehoa ❤️


130 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page