top of page

Päivitetty: 12. tammik.

Saman viikon aikana voin rakastaa jumalaista ja mehukasta kehoani, mutta voin myös vihata ja halveksia sitä. Kehorakkaus on mulle ollut harvinaisempaa, mutta se on lisääntynyt merkittävästi tantran ja kehohoitojen myötä.


Muistan kun ensimmäisissä tantratyöpajoissa piti seistä muiden edessä alasti ja kertoa suhteesta omaan kehoon. Kuinka tuolloin en pitänyt jaloistani, inhosin rintojani ja ahdisti näkyä muille, mutta harjoitus jatkui rakkaudellisen huomion vastaanottamisella omalta ryhmältä. Muut naiset kehuivat ja rakastivat kosketuksella niitä kehon osia, joista itse olin kokenut häpeää. Tuosta päivästä alkaen tunnistin jalat osaksi itseä ja aloin rakastaa niitä. Oli vähän hassuakin tajuta, etten ollut kokenut yhteyttä jalkoihini, koska olin vihannut niitä. Samalla vakuutuin siitä että tantriset työpajat ovat se mitä haluan tässä elämässä lähteä kokemaan lisää. Hupsista, 8 vuotta myöhemmin olen jo tarjonnut niitä työpajoja muillekin matkana yhteyteen itseen ja muihin kanssaharjoittelijoihin.


Mulla oli vaihe, jossa häpesin kehoani. Se vaihe alkoi ala-asteella ja jatkui pitkälle. Tähän päivään asti. Pukeuduin peittäviin vaatteisiin, kun kehoni muutokset naiseksi alkoivat. Häpesin pyöristyvää vartaloani. Jossain kohtaa aikuisuudessa peitin häpeäni yliampuvalla seksikkyyden korostamisella. Koin kehoni vääränlaiseksi ja aloin laiduttaakin 12-vuotiaana. Syömishäiriöoirehdinta oli alkanut jonkin aikaa ennen tätä. Kaikki kokemani henkinen väkivalta ja kiusaaminen kotona oli saanut minut uskomaan, että minussa oli perustavan laatuisesti jotain vialla. Pahimpina aikoina rankaisin omaa kehoani myös viiltelemällä ja annoin itseäni käytettävän muiden seksuaalisuuden tyydyttämiseksi. En välittänyt siitä miten mun kehoa kohdeltiin. Kärsin siis dysmorfisesta ruumiinkuvan häiriöstä eli olin niin vakuuttunut vääränlaisuudestani, että harkitsin pitkään jopa leikkauttavani rintani ja sisemmät häpyhuuleni.Eikä minussa koskaan ollut mitään vikaa. Edelleen on aikoja, kun huomaan inhon kasvavan sisälläni itseäni sättiväksi puheeksi. Olen muuttanut puhettani ja alkanut antaa itselleni rakastavaa kosketusta. Vaikka rintani eivät ole mediassa näkemieni kaltaiset, ovat ne silti minun kauniit, ihanat, nautintoa antavat rinnat. Olen todella tarkka siitä, millaisella intentiolla ja kosketuksella minua nykyisin lähestytään. Otan vastaan vain rakastavaa ja kunnioittavaa kosketusta, jossa pääasiana on molempien yhteinen nautinto eikä vain toisen. Koska olen tutkinut erilaisia nautinnon muotoja, joskus nautin myös kovemmista ja hieman kipeää tekevistä otteista, nekin tehdään minulle rakkaudesta ja kunnioituksesta käsin minun ehdoillani. Kun jumalainen kehoni rakastelee ja yhtyy toiseen tavalla, jossa yhteinen nautinto kuljettaa meitä hurmoksen aalloilla kehojen sulautuessa yhteen, arvosteleva mieleni hiljenee viikoiksi.


Inspiroidun seksuaalisuuden ja häpeän hoitamisen äärellä, koska olen käyttänyt niin paljon aikaa elämästäni niiden kanssa kamppailuun, minkä vuoksi kokemusasiantuntijuutta löytyy tähän ikään nähden jo valtavasti. Kun asiakas kertoo ennen hoitoa minulle kehohäpeästään, muistutan häntä siitä etten ole millään lailla tuomitsemassa häntä tai hänen kehoaan. Pyydän häntä keskittymään käsieni hyväksyvään ja hoitavaan kosketukseen. Annan kaiken rakastavan huomioni varsinkin niille kehon kohdille, josta asiakas on kertonut kokeneensa häpeää.


Keho kantaa mukanaan kaikkia niitä rumia sanoja, joita itse mielessäsi sille sanot. Keho kantaa häpeää ja syyllisyyttä, vihaa ja kaunaa. Ne voivat olla syvään juurtuneita, jopa traumaattisia kokemuksia, joihin olemme sitoneet uskomuksia itsestä. Suhdetta kehoon ja omiin uskomuksiin voi muuttaa. Puhumalla itselle kauniimmin ja hyväksyvämmin.


Olisiko aika antaa itselle kehorauha?

Olisiko aika antaa keholle rakkautta rankaisemisen sijaan?

Kysy itseltäsi: Miten voin antaa keholleni rakkautta?


26 katselukertaa0 kommenttia

Valmistuttuani de-armouring hoitajaksi olen jatkanut opiskelujani naisen genitaalialueen parissa. Meillä on ollut itseorganisoitunut ryhmä naisia opiskelemassa vulvallisuutta kehon ja nautinnon äärellä. Olemme ohjanneet toisillemme oppimiamme harjoituksia mm. Kim Anamilta, Layla Martinilta ja Carly Raelta. Kokeillessamme erilaisia tapoja lähestyä omaa kehoamme olemme löytäneet itselle sopivimmat. Omista kokemuksista jakaminen toisille vulvallisille on auttanut merkittävästi myös oman häpeän ja seksuaalisten haasteiden kohtaamista lempeydellä. Olemme kertoneet menneistä kokemuksista miesten kanssa ja kehitysmatkastamme kuinka voida paremmin kokonaisvaltaisesti oman seksuaalisuutemme kanssa.


Viimeisimmässä online-tapaamisessa kertasimme vulvan anatomiaa ja jatkoimme siitä käytännön harjoitteluun. Koen, että juuri tämän herkän ja pyhän alueen hoitajana on merkittävää olla omalle vulvalleen läsnä ja osata koskea sitä kunnioittavasti ja hoitavasti, jos aion tehdä tätä työtä muiden naisten pyhyyden äärellä. Koin jälleen itselle tehtävän hoidon inspiroivana omaan työhöni, sillä saan koko ajan lisää tietoa oman kosketukseni kautta omalta keholtani.


Vulvan ympäröimä faskia eli sidekudos on useilla hyvin arka ja kireä. Hoitaessa tätä aluetta, vapautuu myös vulvan kudos pehmeyteen, jonka myötä mahdollistuu myös virtaavampi nautinto oman kehon äärellä. Kokonaisuudessaan ulkoisia alueita hoidettaessa valmistamme vaginaa olemaan vastaanottavaisempi kosketukselle syvemmässä rentoutumisen tilassa. Näinhän se toimii myös seksissä. Mitä mehukkaampi ja valmiimpi olemme ottamaan vastaan sisäistä kosketusta, sitä pitkäkestoisempaa ja syvempää nautinto on koko keholle.


Vulva ja vagina voi hyvin, kun kudos on pehmeä, pullea, joustava ja kostea. Jos emme ole kohdistaneet näille alueille rakastavaa, säännöllistä ja nautinnollista huomiota, ne kuivuvat ja kiristyvät. On mahdollista hoitaa myös erilaisia kipuoireita vastaanottavaisemmiksi. Esimerkiksi vulvodyniakipu on hoidettavissa niin ettei tarvitse enää kokea jännitystä kivusta.


Olen itse monesti pakottanut itseäni seksiin liian nopeasti, mistä on jäänyt kudosvauriota ja varsinkin sisäisiä tunnetukoksia. Näitä hoitamalla olen rentoutunut, saanut lisättyä nautintoa ja oppinut kuuntelemaan vulvani todellista halua ja sen rajoja. Ymmärrän myös millainen kosketus ei ole enää tervetullutta edes itseltäni, tätä aluetta kuuluu kunnioittaa hitaalla ja läsnäolevalla kosketuksella.

Näillä harjoituksilla on ollut iso vaikutus muuhunkin hyvinvointiin. Olen itsevarmempi ja oman arvoni tunteva. Tunnistan mitä elämässä haluan enemmän ja mistä on tarpeen luopua, jotta voin hyvin. Ilo ja myötätunto ovat perustilojani kohdatessani muita eikä huolet kiinnity ajatteluuni enää yhtä tiukasti.


Opinnot jatkuvat toivottavasti lopun elämääni! Jatkan yksilöllisten hoitojen tarjoamista kaikille sukupuolille. Lisään palveluihini online ohjauksen, jossa vulvallinen asiakas voi opetella itse hoitamaan itseä.
73 katselukertaa0 kommenttia

Päivitetty: 29. jouluk. 2022

Neotantra painottuu seksuaalisuuden tutkimiseen, mutta se on niin paljon muutakin, mikä itseä tänäpäivänä enemmän kiinnostaa niin henkilökohtaisesti kuin ohjaajanakin. Olennaisena minulle on ollut tutkia, mitä ehdollistumia ja kaavoja olen oppinut omassa seksuaalikäyttäytymisessäni. Tantran avulla olen voinut purkaa rooleja ja kaavoja tullakseni enemmän herkkyyden ja hitauden äärelle.

  • Olen voinut löytää syvempiä haluja ja tarpeita, jotka eivät täyttyneet rooleja suorittaessani.

  • Olen oppinut ilmaisemaan herkän raa’an ja rehellisen haluni autenttisella tavalla.

  • Olen saanut leikkiä erilaisilla energioilla itsessäni ja tutkia millä tavalla haluan aidosti muita lähestyä.


Yllättävintä on ollut, etten oikeestaan haluakaan olla niin avoin kaikille. Se kenelle todella avaan itseni, on merkityksellinen ja rakkaudellinen yhteys, jossa voin kokea luottamusta ja sellaista seksuaalienergian roihua, mikä voi syttyä rentouden ja läsnäolon kautta eikä pakotetun yliseksuaalisen itseilmaisun teennäisenä tuloksena. Seksistä on tullut mulle pyhempää.Itselle kutkuttavinta on ollut löytää eläimellinen halu ja päästää se vapaaksi turvallisessa tilanpidossa. Olen tarvinnut rohkaisuksi sen näkyväksi tulemiselle tuomitsemattoman ja rakkaudellisen läsnäolon. Se on ollut hyvin parantava kokemus!Seksuaalinen parantuminen on tapahtunut myös voimakkaina kehon panssarin purkauksina yhdynnän aikana. Kun olen saanut antautua ja sulaa kannatteluun, olen voinut päästää irti sen syvän ja lohduttoman itkun, joka on jäänyt kehoon esim. Rakkaudettomuuden kokemuksena lapsuudesta asti. Keho varastoi kipua vuosikymmeniksikin ja olen onnellinen siitä, miten tämä kehoherkkyys ja -viisaus on voinut tantristen harjoitteiden kautta parantua minussa.


Tantra on inhimillisyyden polku.15 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page